Кметът на Рим венчава Клуни

Кметът на Рим венчава Клуни | StandartNews.com

Боно и Джулия Робърс сред топгостите

Джордж Клуни ще прекрати ревниво пазеното си статукво на свободен мъж в събота и ще се даде на адвокатката Амал Аламудин в Италия. Това е първата подозирана от медиите дата за сватбата, а другата е 29 септември. Всъщност да се нарича Клуни ерген е неправилно, тъй като в миналото е бил официално бракуван, но се е измъкнал от семейните окови. През 1989 г. се жени за актрисата Талия Болсъм, но след болезнената им раздяла остава соло. Дори се обзалага на по 10 000 долара с Мишел Пфайфър и Никол Кидман, че няма да се ожени повторно до 40-ия си рожден ден. Когато този ден настъпва, те удвояват залога, че Клуни няма да е баща преди 50-ата си годишнина.

Сега 53-годишният актьор ще бъде венчан за любимата си от бившия кмет на Рим и негов приятел Уолтър Велтрони, който е и писател.

Говори се, че тъщата и тъстът на Клуни - Бария и Рамзи Аламудин, посрещат доктор Рос с отворени сърца в семейството и много го харесват. "Рамзи е повече от възхитен. Той намира Джордж за симпатичен, интелигентен, готин, с приятен характер и лудо влюбен в Амал", казва близък на булката. 77-годишният Рамзи, който е работил в туристическа агенция и е преподавал в университет, се видя за пръв път със зет си през март на яхта в Дубай, а сега е активно въвлечен в сватбената подготовка.

Бъдещото семейство прекара почти цяло лято на езерото Комо, където е къщата на холивудския ас. Там им гостуваха родителите на Клуни - Ник и Нина. По някое време се присъедини и Бария и двете с Нина бяха забелязани да пазаруват заедно сватбени такъми.

Според "Кориере дела сера" венчавката ще е на 29 септември след тридневно празненство, посветено на бъдещия брачен съюз, а не на 27, след който се очаква купонът да трае няколко дни. Според вестника Амал ще е облечена в рокля на Оскар Де ла Рента. Кумът Ранди Гербер, съпруг на Синди Крауфорд, вече е донесъл 600 бутилки текила, произведени от общата им с Клуни компания Casamigos.

Самата церемония щяла да се извърши в двореца Ca'Farsetti във Венеция, който е близо до моста "Риалто". Сградата е от ХIII век и гледа към Канале Гранде.

Хора от екипа на Джорджо Армани отишли на специална визита във вилата на Клуни край Комо, за да му вземат мерки за смокинга, с който ще блесне на сватбения си ден.

Само най-близки приятели ще станат свидетели на официалното бракуване на двамата - около 60 души, сред които Сандра Бълок, Мат Деймън, Боно, Елън Бъркин, Брад Пит и Джулия Робъртс.

Сестрата на Амал - Тала, ще е кума.

В менюто на гостите ще има италиански и ливански специалитети.

Очаква се за младоженците да пеят Андреа Бочели и Лана Дел Рей. Почерпката след венчавката ще е във венецианското бижу "Belmond Hotel Cipriani".

Той е популярен с изискания си интериор, класическа кухня и най-невероятния басейн в града. Хотелът е любим на куп холивудски величия, а последно там отседнал Ал Пачино по време на кинофестивала тази година. Достъпът до мястото е само по вода и това го прави тих и уютен оазис, за разлика от центъра на Венеция. Има красиви градини, тенис корт и спа салони. Така че гостите на Амал и Джордж ще имат доста забавления за преди и след сватбата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай