Китайци дават $2,3 млн. за обяд с Уорън Бъфет

Китайци дават $2,3 млн. за обяд с Уорън Бъфет | StandartNews.com

На такива срещи си спечелих нови приятели, признава Оракула от Омаха

Китайската компания Dalian Zeus Entertainment спечели наддаването по интернет аукциона eBay за обяд с милиардера Уорън Бъфет. Цената за това удоволствие бе 2,34 млн. долара, съобщи АП. Компанията се занимава с производството на компютърни онлайн игри. Тя ще може да изпрати до 8 души на обяда, който по традиция се провежда в местния ресторант Smith and Wollensky в Ню Йорк. Парите, получени от победителя в търга, ще бъдат дадени на благотворителната организация Glide Foundation, оказваща помощ на бедни и бездомни в град Сан Франциско.
Рекорд на аукционите за обяд с Бъфет, които се провеждат от 2000 г., бе през 2012 г.. Тогава анонимен участник плати почти 3,45 млн. долара. Срещите със собственика на холдинга Berkshire Hathaway продължават 3 часа и на тях се обсъждат всякакви теми. Единствената "забранена" са бъдещите инвестиции на бизнесмена.

---

"Всеки такъв обяд ми носи интересен опит. Срещал съм се с много прекрасни хора. Появиха се нови приятели. Дори наех един човек на работа. Опитах много вкусни стекове, така че изобщо не мога да се оплача", коментира 84-годишният Бъфет. Той заема 3-о място в тазгодишната класация на най-богатите хора в света на сп. "Форбс". Състоянието на прочутия с прозвището Оракула от Омаха бизнесмен се оценява на 59 млрд. долара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай