Кирил Петков се появи в трейлър на нов филм

Лидерът на Продължаваме промяната се снима в документална лента за Боян Петров

Кирил Петков се появи в трейлър на нов филм | StandartNews.com

Лидерът на партия „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, се появи на трейлъра на документалния филм за алпиниста Боян Петров „Отново съм тук“, чиято премиера е на 29 ноември в кино „Люмиер", съобщи telegraph.bg.

Петков беше един от основните двигатели на спасителната акция в Хималаите за издирване на алпиниста, който изчезна безследно в подножието на Шиша Пангма. По време на акцията се случи нещо без прецедент – Китай разреши на непалски спасителен хеликоптер да лети на нейна територия, а китайски и непалски алпинисти направиха опит да открият Боян. Режисьорката на филма Поли Генчева, която е и продуцент, и сценарист, зави пред „Телеграф“, че хората знаят адски малко за ролята на Кирил Петков в спасителната акция, и че никога нито той, нито екипът са спекулирали с това.

Поли Генчева посвещава години на филма за Боян Петров. Снимките започват веднага след катастрофата на алпиниста в Кресненското дефиле, когато едва не загубва живота си. Цялата подготовка за експедицията минава пред камерата на оператора Красимир Андонов. Идеята на тримата е Боян да „загрее“ на Шиша и след това да заснемат неговия опит да покори Еверест. За съжаление „джуджето“ погубва Боян. Поли Генчева обикаля в продължение на повече от две години по целия свят, за да намери всички участници в експедицията до Шиша Пангма, които разкриват уникални подробности и за Боян като характер, и като последни стъпки към върха.

Благодарение на снимките от хеликоптера, която спасителната експедиция използва, се разкрива и вероятната причина за гибелта на Боян. Каква е тя, ще разберем от самия филм, обещават от екипа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай