Кела съди за клевета дясната си ръка

Кела съди за клевета дясната си ръка | StandartNews.com

Бургас. Соченият за поръчител на убийството на бургаския бизнесмен Мастара Пламен Дишков-Кела заведе дело за клевета срещу някогашния си приближен Тодор Неделчев. Той твърди, че бившият му авер го е наклеветил умишлено като поръчител на убийство.

 

Скандалният процес, който преди 10 години приключи с три осъдителни присъди, всеки момент ще тръгне отначало, тъй като две от наказанията вече бяха отменени. Кела тогава получи задочна присъда и бе признат за виновен като поръчител на атентата срещу Мастара. Отменената присъда се крепеше основно на доказателствата от показанията на другите двама осъдени като изпълнители - Тодор Неделчев и Бойко Стоянов. Последният обаче се отказа от показанията си преди година и на практика оневини Кела. Ако в настоящия процес Дишков успее да докаже, че Неделчев го е наклеветил, то ще бъде предрешена и оправдателната му присъда по делото за убийство, което се очаква да започне в съда отначало всеки момент.

 

Междувременно в бургаския районен съд вчера започна и друг процес срещу сочения за физически убиец на Мастара Бойко Стоянов. Той е обвинен в лъжесвидетелство след като миналата година смени показанията си и заяви, че Кела няма нищо общо с убийството, а покойният Мариян Георгиев-Марата е ликвидирал колбасарския бос. По втория процес прокуратурата призова на свидетелската скамейка Тодор Неделчев, за когото дълго време се говореше, че е защитен свидетел в процеса. Бившият приятел на Кела разказа пред съда, че Дишков го изпратил на разклона до село Миролюбово да вземе сак от непознати за него хора. След това го скрил в таванско помещение, посочено му от Кела. "Срещнахме се в хотел "Приморец" и заедно с Бойко и Пламен тръгнахме към Ветрен. Там Пламен каза: нека да видим какво са ни изпратили. С Бойко погледнаха в сака и си казаха нещо, аз видях само, че има някаква оптика", заяви в съдебната зала Тодор Неделчев. Според спомените му малко по-късно той бил инструктиран от Кела да вземе дебела пачка с долари от фирмения му офис и да я предаде на Бойко Стоянов. По това време Кела бил в Германия, а парите били предадени на Неделчев от майката и секретарката на Дишков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай