КАТ пуска за София евтини регистрационни табели

КАТ пуска за София евтини регистрационни табели | StandartNews.com

Регистрацията на автомобили вече ще е по-евтина, съобщи Нова ТВ. Намалението обаче засега ще важи само за София, тъй като е избрана фирма, която да произвежда и доставя новите табели на коли за столичната регистрация. Един номер вече ще струва 4,07 лева без ДДС. Досега табелата струваше 4,97 лева. Очаква се договорът с фирмата да бъде подписан до дни. Така комплектът ще поевтинее с повече от 2 лева.

През следващите месеци регистрацията на автомобили ще е на различна цена в цялата страна. До това се стигна, след като опитите на МВР да избере нова фирма, която да изработва номерата, удариха на камък. Така вече всяка дирекция сама си посочва производителя на табелите.

Междувременно в момента регистрацията е спряна в почти цялата страна. Близо три месеца имаше сериозен недостиг на табели, което затрудняваше регистрацията на МПС в по-големите градове. Те станаха дефицит, защото в края на август изтече договорът с фирмата, която изработваше номерата. Още през февруари беше обявен търг за нов изпълнител, но той беше спрян след обжалване от участник в него.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай