Камион обърнал автобуса в Македония

Камион обърнал автобуса в Македония | StandartNews.com

Товарен автомобил, който навлязъл в насрещната лента за движение, е предизвикал катастрофата с българи в Македония. Това съобщи бТВ, цитирайки шофьора Любомир Лазаров (38г.), който управлявал автобуса на дупнишката фирма "Мегатранс".

Припомняме, че возилото се преобърна в дере на 2 февруари. Инцидентът стана между Ранковци и Крива паланка в Македония.

„Там е фактически малко по-тесен участъка и забелязах, че срещу мен тира караше в моето платно. Имах чувството, че разминавах на тира със четири пръста разстояние от автобуса и инстинктивно мръднах на дясно завих. Върнах автобуса на платното, задницата пада във канавката ли какво там и се опитах да го изкарам пак на платното, но в един момент задницата се свлече повече и вече целия автобус тръгна на долу и нямаше как да го изкарам на пътя", разказва Лазаров, за който се твърдеше, че е заспал зад волана.

Шофьорът е категоричен, че автобусът е бил в пълна изправност.

7 души, които пострадаха при катастрофата, са настанени в "Пирогов"- снощи са докарани шестима, а днес е дошъл още един. Най-сериозно е състоянието на 60-годишна жена, която е с фрактури на две ребра и на два прешлена – гръден и лумбален (поясен). За нея и останалите няма опасност за живота.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай