Събота,

Какво трябва да знаете, ако ви няма дълго по празниците

От: Редактор -
149
Какво трябва да знаете, ако ви няма дълго по празниците
A
A
A

По време на коледните и новогодишните празници много хора планират по-дълго отсъствие от дома си и, за да не се изненадат от сметката за електрическа енергия, е добре да знаят няколко кратки и практични стъпки, защото има различни фактори, които влияят на потреблението на ток, дори когато не са в къщи.

Преди да тръгнат да пътуват е добре да се изключат всички електроуреди, които не е необходимо да работят в тяхно отсъствие.

Дори хладилникът или фризерът, които не винаги е подходящо да се изключват, ще продължат да консумират електроенергия. Уреди като телевизор, аудио уредба и монитор да изключат от щепсел, защото и в режим на stand-by ще продължат да консумират електроенергия. 

Важно е външни хора да нямат достъп до електрически контакти, които са част от елинсталацията на имота им и да запишат показанията на електромера си преди да заминат и да ги сравнят с данните при завръщането си. 

Доставчиците на електроенергия предупреждават, че традиционно декември се характеризира с повишена консумация на електроенергия, а тенденцията е още по-изразена по време на празничните и почивните дни. 

Фактури ще могат да се плащат в касовите салони на „Български пощи“ в работните дни до края на годината, както и в дежурните каси на Изипей.

 


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички