Каката на Бойко Борисов ще се лекува в резиденция на Кирил

Каката на Бойко Борисов ще се лекува в резиденция на Кирил | StandartNews.com

София. Сестрата на премиера Бойко Борисов д-р Красимира Иванова ще бъде изписана в понеделник от Военномедицинска академия, съобщи за "Стандарт" шефът на болницата ген. Стоян Тонев. Миналата седмица тя беше оперирана от тумор в мозъка.

Възстановяването на д-р Иванова върви добре, увери ген. Тонев. Най-трудно било поставянето на диагнозата. Интервенцията била извършена чрез модерен компютърен навигатор, който подпомага работата на неврохирурзите, защото посочва точните размери и локализации на образуванието.

След изписването сестрата на премиера ще продължи лечението си във военния санаториум в Банкя. В него се лекуват пациенти след прекарани инфаркти, инсулти и операция на главата. Част от санаториума се помещава в бившата резиденция на княз Кирил Преславски. Тя му е била дадена през 1923 г., но при идването на комунистите му е била отнета. В съседство е и резиденцията на Тодор Живков.

Красимира Иванова е лекар педиатър във II АГ болница в София. Тя с 3 г. по-голяма от премиера и той до днес я нарича "како". Според ген. Тонев между двамата има много силна емоционална връзка. Д-р Иванова нарича брат си на галено Боби.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай