Как да не паднем в капана на жената кучка

Как да не паднем в  капана на жената кучка | StandartNews.com

Тя може да ви изсмуче последния лев и пак да останете на сухо

В книжарницата ми попадна книгата "Мъжете си падат по кучки" на Шери Аргов. Дамата е американска водеща на радиопредаване, посветено на общуването между мъжете и жените. Книгата вижда бял свят в Щатите преди 16 г., а през 2009 г. е издадена и у нас. От тази книга разбрах колко остър е проблемът на Запад, особено в Северна Америка (САЩ, Канада), в междуполовото общуване. Човек се пита дали не става дума за тиха война между половете от типа кой кого?

Сега вече съм наясно защо в предизборните си кампании политиците в САЩ наблягат толкова на "семейните ценности", нещо, което при нас въобще не се засяга. Вече разбрах и обобщението на един мой познат от Америка: "Тук системата е такава - женят се много млади - още тийнейджъри. Правят по две-три деца, после се развеждат и всеки си гледа бизнеса". Разбирам и моя позната от Калифорния, която скоро се върна да кара ваканцията си в България. "В Калифорния повечето от половината бели мъже си взимат гаджета или жени китайки, азиатки, чужденки".

Може би щях да прескоча тази книга, въпреки атрактивното заглавие, но неволно в паметта ми изплува въпросът на един богат познат. Той е на 48 г., с два развода зад гърба си, а сега е волен ерген. Та същият господин се терзаеше над дилемата: "Защо тези жени, които ще се грижат за мен и ще ме гледат, не ме възбуждат, а

тези, дето ще ми разкатаят фамилията, ме възбуждат?

Казах си също, че много доверчиви мъже "се натрисат" на жени кучки, които после буквално им разкатават фамилията. Затова една статия с характерните особености на този тип жени, ще бъде полезна. Според друг познат, отношенията между двата пола отиват в двете крайности като махало на часовник. Жените пробват да бъдат лоши, да се мръщят на всеки мъж, но мъжете се отдръпват от тях. И за жените настъпва сексуална суша. Тогава те се осъзнават и обръщат палачинката - стават мили, добри, отзивчиви, услужливи. Съответно мъжете се връщат към тях и настъпва сексуално пълноводие.

А сега, към книгата. Още в увода се отбелязва, че думата "кучка" в заглавието не трябва да бъде приемана твърде сериозно, а по-скоро шеговито. И още, че това е книга за онези жени, които са "прекалено добри". Прави се уточнение, че не съветват жените да имат нрав като "бодлива тел" или да са "отмъстителки" или да бъдат "кучка от офиса, ненавиждана от всички" (известна у нас като "Корпоративна кучка"). И се започва: "Кучката знае какво иска, но няма да прави компромиси със себе си, за да го постигне.

Тя е много женствена - красива отвън, непобедима отвътре

(демек, нещо като великия Съветски съюз). "Тя използва своята женственост като най-силното си оръжие. Но това не значи, че се възползва от мъжете, защото тази жена винаги играе честно." (Хайде бе - първо изкусна власт, после честна игра!!!). "И ако доброто момиче дава и се раздава, жената кучка знае кога да се отдръпне". Брей. Откровено се забавлявам от следващото послание: "Успехът в любовта не зависи от външния вид, а от поведението".

Сега съм на море и пусто не виждам нито един мъж да се обръща зад видимо целомъдрена дама, но пък зад една надарена кака на плажа направо се препъваха.

"Друг проблемен въпрос е възрастта. Момичето се превръща в уверена млада жена, а медиите я обстрелват с отрицателни образи за стареенето. (А не, тя уверената млада жена не старее - тя е като София - расте, но не старее).
Още по-забавно е какви качества притежава "кучката": "умее да се справя с мъжете, притежава изтънченост, чувство за хумор и излъчване, което казва: "Аз карам влака. Аз ще ти казвам, кога да се качваш и кога да слизаш." Разбирай, че за да имаш такава жена,

трябва да си последният чехльо и мижитурка

Теорията за готвенето също ме разбива. Изкусителката тотално зарязвала грижите в кухнята, за да може след 6 месеца като сложи пред мъжа си топло ястие, той да се почувствал супер специален. Боже, у нас, още първия месец подобна мадама ще бъде превъзпитана и вкарана в релсите. Къде со кротце, со благо, а къде в тон с балканските традиции - со много кьотек.
Друг неразумен съвет на авторката е как дамите да се отърват от прането. "Още първия път трябва да "забравите" в пералнята яркочервена тениска и да я смесите с бельото на мъжа. Пускате пералнята на 80 градуса. Резултат - той е с розово бельо и не ви кара вече да го перете". Боже, по родните ширини подобен подход се и направо опасен за здравето !
Следва съвет, който може да направи всеки мъж за смях: "Не мисля, че повечето мъже биха имали нещо против, ако жената е тази, която държи юздите у дома. Достатъчно е само никой друг да не знае за това." С други думи, няма лошо да си под чехъл, ако това е под прикритие.

Преминаваме към друга забавляваща мисъл на госпожа Шери Аргов: "Не се чувствайте застрашена от друга привлекателна жена, която прекрачва прага. Ако се престорите, че не я забелязвате, той ще забележи вашата самоувереност и това ще го заинтригува." (И ще спре да точи лиги по красивата?!)
Няма здрав разум и в идеята

харесаният самец да бъде държан на платоническа връзка

поне месец.
"Преди секс мъжът не мисли трезво, а жената мисли по-трезво. След секс нещата се обръщат. Мъжът И още: "В самото начало всичко, което той иска, е да си легне с вас. Не го интересува какво работите. Не го интересува каква кола карате. Не го интересува дали сутрин обичате да закусвате поничка и кафе с обезмаслено мляко. А той трябва да се интересува от тези неща." Я виж ти манталитет? Значи тя не може да си спомни и фамилното му име, а той трябва да знае наизуст как се казва и десетата й леля?

Следват съвети за борба с опитните свалячи. Това са последователите на правилото на трите срещи. То гласи, че ако мацката не свали блокадата до третата среща, мъжът трябва да престане да я преследва.

"Кучката е наясно, че сексът е "манна небесна" само тогава, когато е трудно постижим." Сякаш съществува негласна сделка между мъжа и доброто момиче: "Виж сега. Склонен съм да дам две вечери, букет карамфили и билет за кино, възлизащи на 255,92 долара. Нито цент повече." Той си определя бюджета и иска да знае какви ще бъдат разходите му. Кучката обаче е умна. Тя знае, че ако не преследва нея, той ще преследва някоя друга. Така, че независимо дали си е разчел голям или малък бюджет, тя се старае този бюджет да се харчи единствено за нея.

Ако е малък, бюджетът, не най-милото на мъжа, не се стига до секс. Кавалерът отмаля финансово и отпада, и идва следващият.
И така - до когато и до който издържи.
Тормозът не спира и след първия секс. Мъжът трябва винаги да се тормози от мисълта, че не притежава пустата кучка, която

всеки момент може да му бие шута

Специално внимание в книгата заслужава главата "Хитрата лисица". Тук авторката омеква и даже пуска интервюта с мъже, огласява и техните съкровени желания. И всичко това придружено от техники за манипулация на мъжете (вече женени за жена кучка).

Шери Аргов явно добре е заработила покрай теорията за жената кучка, все пак книгата й е издадена на 30 езика. Липсва обаче най-любопитното: дали поне един от всичките съвети на госпожа писателката е свършил някаква работа в нейния живот. Защото най-лошото на жените кучки е, че те са непредвидими. По най-неприятния начин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай