Как ще бъде отбелязана първата Коледа без Елизабет II

Гледането на монарха по телевизията е архаично

Как ще бъде отбелязана първата Коледа без Елизабет II | StandartNews.com

Първата Коледа без Елизабет Втора в кралската резиденция Сандрингам, разположена в Източна Англия, ще бъде по-малко формална, казват експертите, цитирани от електронното издание на в. "Daily Mail". Според някои от тях кралското семейство няма да проследи празничната реч на краля по телевизията.

Гледането на монарха по телевизията е архаично. На фокус ще бъдат личните спомени, казва Джени Бонд, бивш кралски кореспондент на ВВС. Според нея Коледа винаги е бил официален празник за фамилията, на която отделните членове са правели реверанси едни на други.

"Сигурна съм, че сега крал Чарлз Трети ще запише речта си няколко дни по-рано. Те ще мислят за загубата", на мнение е тя.

Очаква се кралското семейство да посети службата в църквата "Сейнт Мери Магдален", която се намира в имението Сандрингам.

По-рано през този месец беше съобщено, че кралят е поканил Меган Маркъл и принц Хари да се присъединят към семейното празнуване на Рождество Христово, независимо от факта, че преди време те доброволно се отказаха от своите титли. Само че източник, запознат със ситуацията в двора, каза, че съпрузите едва ли ще напуснат Съединените американски щати, за да отидат във Великобритания.

Това ще бъде първият път, в който Чарлз ще е домакин на семейното събиране в имението в Норфолк. Принцът и принцесата на Уелс ще бъдат там и ще отседнат в Анмър Хол - домът, който им е даден от кралица Елизабет Втора, пише БТА.

Другите членове на фамилията вероятно ще се присъединят към краля и кралицата консорт на разходката до църквата в коледната утрин.

Кралското семейство направи Сандрингам своя коледна и новогодишна резиденция през 1988 г.

Въпреки че семейството традиционно прекарва празниците в провинциалното имение, в последните години се наблюдаваше промяна в обичайното празнуване заради епидемията от Covid-19, отбелязва изданието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай