Как да изберем правилните макарони в магазина

За приготвянето на 100 грама тестени изделия са необходими 1000 мл вода и 10 грама сол

Как да изберем правилните макарони в магазина | StandartNews.com

Истинската паста се произвежда изключително от брашно от твърди пшенични брашна от най-висок клас, коментират учени тези дни, когато хората изкупуват макарони като луди, за да складират храна за коронавирусните карантинни дни.

Брашното от твърда пшеница съдържа такава комбинация от въглехидрати и протеини, благодарение на които продуктът може да бъде приготвен до състояние на al dente, когато макароните не са напълно сварени - така се приготвят макароните в Италия. Ако пастата се приготви по този начин, за тялото ще бъде по-лесно да усвои съдържащото се в нея нишесте и процесът на освобождаване на глюкоза ще се осъществява бавно и постепенно. В резултат на това чувството за ситост ще продължи по-дълго, казват специалистите.

Премиум брашното има равномерен жълт цвят и се характеризира с високо съдържание на протеини и висококачествен глутен. Според вида на повърхността пастата може да бъде гладка, поради което продуктът ще придобие лека текстура и вкус, или оребрен - тогава ще държи повече сос на повърхността.

За да се запазят хранителната стойност и качеството на тестените изделия, те трябва да се съхраняват на чисто, хладно и добре проветриво място. В този случай пастата трябва да бъде в плътно затворен пакет, за да не се навият насекоми в нея.

За приготвянето на 100 грама тестени изделия са необходими 1000 мл вода и 10 грама сол. Сварете пастата колкото е препоръчано на опаковката. Веднага след като посоченото време изтече или дори една или две минути по-рано, е необходимо да се изсипе водата. Малкото количество вода, останало след приготвянето на пастата, може да се използва за приготвяне на соса.

Висококачествената паста не изисква изплакване със студена вода след готвене, тъй като нишестето не изпъква на повърхността и такава паста не се слепва.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай