Източват 22 язовира

Източват 22 язовира | StandartNews.com

София. 22 язовира ще бъдат източени под контрола на дирекция "Управление на водите". Това заяви по "Дарик" министър Станислав Анастасов във връзка с последните наводнения във Варна и Добрич. Той добави, че Министерството на околната среда и водите наблюдава 53 язовира от национално значение.

Скоро ще се направи и картотека на сухите реки в България, които досега не са оценявани като рискови, добави министърът. Междувременно във Варна продължават спасителните работи след бедствието. Общината обяви, че транспортът в събота и неделя до "Аспарухово" ще е безплатен за доброволците. Въпреки че прахът и калта намаляват, нужда от помощ все още има. В пострадалия квартал започнаха да пристигат и фургоните за хората, останали без дом. Засега те са 20, а в тях вече се настаняват нуждаещи се семейства.

Тунел при Кресна ще има и той ще е дълъг 15 км, добави още министър Станислав Анастасов пред "Дарик". Отсечката ще е част от магистрала "Струма". Според Анастасов изграждането на тунел е най-щадящият вариант за екологичното разнообразие в Кресненското дефиле. Той добави, че се прави ОВОС и за V блок в АЕЦ "Козлодуй", на трасето на магистрала "Хемус", както и на един проект за изграждането на далекопровод от 400 киловолта между Пловдив и Бургас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай