Източили язовир "Ботево" през нощта

Източили язовир "Ботево" през нощта | StandartNews.com

Язовир "Ботево" е бил напълно източен тази нощ и няма опасност за населението. Това съобщи кметът на Аксаково Атанас Стоилов пред "Фокус".

Снощи е поддал преливникът, а стената на язовира е здрава, уточни той. Снощи е паднало и нивото на реката, която се намира в близост до язовира.

През вечерта нивото на реката, намираща се в близост до язовира, е паднало.

„До края на деня оставаме в постоянно наблюдение, има специалисти от общината, полицията и пожарната, като се надяваме до края на деня да се нормализира живота в село Ботево", допълни кметът.

Била е издадена заповед за предприемане на авариен план за работа с язовира, уточни Стоилов. „Тъй като той не е много дълбок, не очаквахме да се случи, това което вървеше от медийното пространство, че ще има някаква огромна приливна вълна. Въпреки това бяха взети всички възможни мерки и хората бяха евакуирани", коментира още той.

Поражения след наводненията има по подхода към село Генерал Кантарджиево, половината мост е отнесен. Кметът каза, че в момента се изготвя проект за нов мост в района, а не укрепване на стария.

„Проблемът, който стои пред нас, а и пред цяла Варна са свлачищата, които са между Златни пясъци и Кранево", каза още кметът. И увери, че свлачищата се следят постоянно.

Има много пукнатини и прагове по международния път между к.к. „Златни пясъци" и Кранево, затова е необходимо непрекъснато наблюдение, каза Стоилов.

При всяко положение проектите, с които ще кандидатства общината ще са над 5 млн. лв., каза кметът на община Аксаково.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай