Изненада! Плажът с най-синята вода в света е до нас

Къде се намира райското кътче

Изненада! Плажът с най-синята вода в света е до нас | StandartNews.com

Твърденията, че е важно хората да прекарват възможно най-много време в близост до вода, стават все по-актуални. Това ни прави по-спокойни, по-креативни и като цяло по-добри.

А  плажът, който може да се похвали с най-синята вода в света, се намира на Балканите и все повече българи отправят поглед към тази дестинация.

Резултатите отспециално  проучване показват, че плажът Pasqyra (или Огледалния плаж) в Албания има най-синята вода в света, пише Почивка Блиц.

„Известен по света като Огледалния плаж, той се смята за перлата на албанското крайбрежие, представлявайки невероятна гледка, когато слънчевата светлина попада върху повърхността на морето, създавайки огледален ефект,“ посочват от CV Villas.

Плажът се намира в южния край на страната, точно срещу гръцкия остров Корфу, и е сгушен между големи скални образувания, които го предпазват от вятъра.

Поради отдалеченото си местоположение, той разполага само с един ресторант и бар, но това е повече от достатъчно, за да гарантира фантастичен ден край морето.

И въпреки че достигането до там коства малко усилия, плажът далеч не е скрит скъпоценен камък, така че очаквайте тълпи. Но всичко това си заслужава, за да имате достъп до най-сините води на планетата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай