Избори се печелят с работа

Избори се печелят с работа | StandartNews.com

В неделната вечер водещите пиари на трите основни политически партии в парламента говориха за избори, президентски номинации и за своето място в политическата игра. Никола Николов от ГЕРБ, Валентин Кардамски от БСП и Велислава Кръстева от ДПС разказа на водещата на Канал 3 Илияна Беновска как се печелят и губят избори.

"Избори се печелят с работа. При нас печелят хората - когато имаш качествени кандидати, лидер, който не е победен нито веднъж, когато дясната му ръка владее организационно всички структури, когато имаме хора на всички места, които тежат на мястото си с качествата си на експерти, печелим", обясни пиарът на ГЕРБ. Според Николов следващият президент трябва е готов да понесе сериозни отговорности.
"Представете си интелектуалец или шоумен на поста след две години - ще може ли да назначи служебен кабинет", запита реторично той. Николов разказа малко повече подробности за работата си с партийния лидер и премиер Бойко Борисов, както и с дясната му ръка Цветан Цветанов. "Когато има проблеми, нещата се обсъждат, търси се най-добрия ход. И Борисов, и Цветанов са с много силен усет, с добра интуиция, могат да пречупят нещата през погледа на обикновения човек и това си личи в мерките, които се предприемат за всяко едно нещо", заяви пиар експертът.

"Загубена една или друга битка съвсем не значи, че партията изчезва. Пожелавам на този, който печели, да знае и как да губи. Загубила партия продължава да води битки, и с БСП е така", сподели пиарът на БСП Валентин Кардамски. "Обсъждаме интервютата, няма съвършен човек, и със Станишев сме ги обсъждали, и с Миков, сега и с Нинова", коментира той работата си с лидерите на столетницата. Кардамски разкри и как вижда работата на пиара: "Винаги съм смятал, че пиарите трябва да са в сянка, добрият пиар е скрит. Този на слънце не е добър". И разказа малко за себе си: "Аз съм човек, който рисува, художник съм. Журналист съм бил, отразявал съм работата на основните политически партии. С риуването разпускам, защото политиката изхабява. Търся истинския човек, когато го рисувам".

"Днес можем да си поговорим за нещо, което само сега ще имаме тази възможност, защото още няма кандидати за президенти на терена и това е въсщонст какъв президент ни трябва в този момент, какъв е полезен на България в този момент. Битува едно доста опростено разбиране за това, че президентската институция е формалитет, не е толкова важна", сподели преценката си пиарът на ДПС Велислава Кръстева.

Основните политически партии закъсняват с номинациите за президент, смята тя. "Важно е кой е президент, важно е как ще го избере суверенът, защото за президент в България гласуват между 1,6 и 2,5 милиона избиратели. Президентската институция носи голяма отговорност. Не бива да се бърка нито със шоубизнес, нито с обща популярност. Плевнелиев е пример за неуспешен президент, той беше избран преди пет години в относително предвидима, ясна геополитическа и вътрешна ситуация. Днес ще се избира президент, когато има политическа криза и тя е минимум европейска, има криза на политическите елити, криза и на лидерството. Днес властта е много повече отговорност, отколкото привилегия", заяви Кръстева.
"Няма неща, които да се случват, без да са обсъдени, които да са плод на импровизация - това е професионализмът", сподели пиарката. И разкри какво я радва в живота: "Аз съм журналист, била съм и музикант - челистка. Смисълът ми е дъщеря ми, няма по-голям смисъл от нея. Тя вече е млада, прекрасна жена. Смятам, че съм професионалист. Добрият политически пиар е като сол във водата - гледаш я прозрачна, вкусиш я - солена. Нас не трябва да ни усещаш".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай