Четвъртък,

Иво Сиромахов с неочакван коментар за Ванга. Какво каза?

От: Агенция Стандарт -
14353
Иво Сиромахов с неочакван коментар за Ванга. Какво каза?
A
A
A

Новата книга на Иво Сиромахов „Певицата взема властта“ излезе на пазара. Писателят гостува в ефира на bTV, за да сподели какви са актуалните теми в романа му.

„Политиката е шоубизнес за грозни“, цитира той в книгата си Бил Милър. Според него всички хора гледат преди всичко външния вид на кандидатите за политически постове. Той напомни колко шум се вдигна на президентските избори заради избора на рамки за очила на единия от кандидатите. Според него танцът на политиката с шоубизнеса никога не е излизал от мода.

„В крайна сметка политиката е едно зрелище“, обясни той. „И виждаш как е в цял свят – още от Берлускони тръгна тази вълна, след това Доналд Тръмп, Борис Джонсън… Появяват се едни хора, които по-скоро са към развлекателния жанр, отколкото към политиката.“

В романа му става дума за поп-фолк певица, чиято кариера е към края си, която решава да се кандидатира за депутат. Тя успява да събере мнозинство в парламента и си поставя задача да оправи България по неконвенционален начин.

Един от проблемите на българското общество е, че хората винаги очакват някой, който да ги „оправи“ или разчитат на висша сила, която да им покаже пътя. Иво Сиромахов спомена проучване, което показва, че 75% от хората вярват в предсказанията на баба Ванга.

„Това за мен е плашещо. Ако ние търсим отговорите във врачуването, няма да ги намерим никога.“


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com