Италия зарадва хиляди влюбени с този жест

Местните власти имат желание да насърчат туризма по маршрута

Италия зарадва хиляди влюбени с този жест | StandartNews.com

Любовта е във въздуха, а усещането й ще се почувства още повече в един от най-известните пешеходни маршрути в Италия, който предстои отново да бъде отворен за посетители след десетилетие прекъсване, пише Евронюз.

Мястото е известно, като най-романтичната разходка в света Via dell'Amore или „Пътят на любовта“ се намира между Риомаджоре и Манарола. Пътят бе затворен през 2012 година, след като свлачище рани четирима туристи и се наложи спешен ремонт.

След като вече всичко е готово, пътят ще бъде отворен за разходки през юли 2024 г. Първата част от пешеходни маршрут вече посреща туристи, които да тестват дали всичко е наред. Първите разходки ще са активни до 30 септември.

Какво представлява този път?

Дългият един километър маршрут се извива около поредица от пет села, които съставляват Чинкуе Тере, обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Павираната пътека прегръща брега, като представя на влюбените погледи да се насладят на невероятна гледка към морето.

Пътят е построен по време на модернизацията на железопътната линия между Генуа и Ла Специя в началото на XX век. Железопътните работници се нуждаели от начин да стигат между Риомаджоре и Манарола, докато строели тунел.

Пътеката е изсечена в скала, надвиснала над морето, а местните разказват, че във времето се е превърнала в място за среща на влюбени от двете населени места. Проектът за възстановяване на пътя включва поставянето на стоманена мрежа под и над пътуката, както и засаждане на над 8000 растения, за да може пейзажът да стане още по-красив. Инсталирана е и система за наблюдение, за да може предварително да се предупреждава за потенциални свлачища.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай