Истанбул и Варшава най-задръстени

Истанбул и Варшава най-задръстени | StandartNews.com

Най-големите задръствания в Европа са в Истанбул, Варшава и Марсилия. Това показва класацията на международната компания TomTom за 2012 г.

Тя се прави на базата на данните от GPS за трафика по магистралите и основните артерии в страните. Плътността на задръстванията пък се измерва в проценти.

В Истанбул натовареността по пътищата е 57%. Най-големи обаче задръстванията в града са през вечерта. Тогава натовареността на основните артерии достига до 125%.

Във Варшава трафикът е измерен на 45%, като е най-интензивен сутринта - 93%.

В Марсилия натовареността на пътищата е 42%, като отново най-много коли има сутринта - 86%.

Сред другите европейски градове с натоварено движение са Палермо, Рим и Париж. В челната десятка са още Щутгард, Брюксел и Хамбург. 

Повечето европейски столици се нареждат доста по-надолу в класацията. Виена например е на 12-то място, Берлин на 14-то, а Лондон чак на 18-то. Испанската столица Мадрид пък е на 51-о място, пред нея - на 42-о място, е Барселона. Данни за България в класацията обаче няма.

Компаннията прави рейтинг и на най-задръстените градове в Северна Америка. За тази година най-ужасният трафик в САЩ е в Лос Анжелис, Ванкувър и Сан Франциско.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай