Испанци плащат по 38 евро на ден на ягодоберачки

Испанци плащат по 38 евро на ден на ягодоберачки | StandartNews.com

Стара Загора. Агенцията по заетостта продължава да набира 350 ягодоберачки за Испания. Ще се наемат само жени между 20 и 43 години, припомнят най-важното условия от старозагорското Бюро по труда. Работничките ще получават чисто, след удръжките, по 38,08 евро не ден. Разходите за транспорт до Испания се поемали от работодателя, но ще се удържат от първата заплата на работника. Връщането до България вече е за сметка на работодателя, но само ако работникът останел до края на кампанията- около средата на юни. Квартирата се плаща от работодателя, а храната е за сметка на работника, допълват други условия от Агенцията по заетостта.

Работното време е 6,30 часа, с един почивен ден в седмицата в зависимост от производителността и климатичните условия.

.Последният срок за кандидатстване в бюрата по труда по местоживеене е до 18 февруари. Одоберниете кандидатки щели да бъдат поканени на интервю за последния подбор.

Иначе в началото на годината на старозагорският пазар на труда няма изненади за свободните работни места. Продължават да се търсят цяла рота охранители – общо 70 души, и 10 лекари за спешната помощ в университетската болница „Киркович".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай