"Интернет лумпени" хакнаха сайта на БСП

Бунтарите се обидиха от думите на Христо Монов

"Интернет лумпени" хакнаха сайта на БСП | StandartNews.com

София. Интернет страницата на БСП bsp.bg бе хакната часове след изказването на депутата от Коалиция за България Христо Монов, който определи протестиращите като "интернет лумпени" по-рано през деня.

"Технологията роди днес интернет лумпените. Те протестират за всичко. Може би ще започнат да протестират и за това, че съществуват. В други държави отнемат родителските права при участие на дете в политически митинги", коментира Монов пред Канал 3.

Думите му са едни от най-коментираните в социалните мрежи. Въпреки, че няма преки доказателства, че сайтът е хакнат заради изказването на Монов, повечето коментари в социалната мрежа сочат натам. Монов стигна и по-далеч като призова да бъдат отнемани родителските права на хора, които водят децата си по площадите по време на протеста.

Монов е психолог. Бе избран за депутат от гражданската квота на БСП. Името му се спрягаше за зам.-министър на образованието или за шеф на Агенция за закрила на детето, но в крайна сметка бе избран за председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта. Проблеми със зареждането на страницата на БСП имаше за около час, след което IT специалистите от "Позитано" успяха да се справят и сайтът отново е активен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай