Иманяри копаят плажа на Сънито за злато

Иманяри копаят плажа на Сънито за злато | StandartNews.com

Бургас. Слънчев бряг пропищя от иманяри. Атакуват и разорават плажната ивица в курорта, жалват се стопаните на пясъчната зона. Те разпратиха писма до медиите, в които описаха набезите на иманярите по южния плаж "Какао Бийч".

Подателите твърдят, че злосторниците са се превърнали в голям проблем за курорта, тъй като в момента по-голямата част от ивицата е почистена и заравнена. В писмото се описва как всеки ден машини и работници отстраняват пораженията на хората с металотърсачи, а на следващия ден иманярите идват отново и продължават да копаят.

"От ранни зори иманярите разкопават пясъка, за да търсят изгубени ценности. Мъжете с детектори категорично се противопоставят на молбите на служители на южния плаж в Слънчев бряг да напуснат района, като заявяват, че не извършват нищо незаконно", пишат още подателите на сигнала. Те разказват, че плажът и нощно време се напада от иманяри.

Специализирани машини всеки ден работят по финото заглаждане на пясъка, но на следващата сутрин плажът отново е превърнат в "лунен пейзаж" и на всеки няколко метра зеят грозни "кратери". "Призоваваме органите на реда да вземат мерки и да спрат набезите на тези хора, защото има тенденция иманярите да посягат и на защитените пясъчни дюни и действията им застрашават това уникално богатство", каза управителят на южния плаж в Слънчев бряг Кирил Спасов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай