Илиян Насков ще бъде освободен от ВМЗ-Сопот

Илиян Насков ще бъде освободен от ВМЗ-Сопот | StandartNews.com

ВМЗ Сопот ще има нова управленска структура, а досегашният член на борда на директорите Илиян Насков, който подаде оставка, ще бъде освободен. Това уверение получиха синдикатите в оръжейния завод от зам.-министъра на икономиката Любен Петров. Стотина работници на ВМЗ Сопот вчера излязоха на протест пред икономическото министерство с искане за смяна на ръководството и перспектива за развитие на дружеството. От юни то е без изпълнителен директор, управлява се от двамата членове на борда на директорите - Илиян Насков и Любо Джапаров, и от председателя на борда Тодор Дичев. В същото време за търговски пълномощник е назначен Богдан Богданов. "Тази структура не е работеща, размива се отговорността, искаме търговския пълномощник, независимо кой е той, да бъде изпълнителен директор и член на борда на директорите", заяви Димитър Атанасов, синдикален лидер от КТ "Подкрепа" в дружеството.

Зам.-министър Петров за пореден път е уверил оръжейниците, че правителството няма намерение да приватизира дружеството. Зам.-министърът е обещал на синдикатите да започнат преговори и за повишаване на заплатите във ВМЗ. В момента средната заплата там е 640 лв.

"Много лош знак е, че тишината около ВМЗ Сопот бе нарушена. Когато около завода се шуми, значи нещо не върви", коментира Драгомир Стойнев, зам.-председател на БСП. Като министър извадих ВМЗ от тежка криза, намерих пари за заплати и за изпълнение на договорите, гарантирахме нови поръчки, допълни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай