И таксиджиите готови за протест

И таксиджиите готови за протест | StandartNews.com

София. Подобно на животновъдите, таксиметровите шофьори от страната обявиха, че също са готови на протести. Те настояват за законови промени, които засягат изискванията за годините на автомобилите, които ползват. Шофьорите желаят да използват в работата си и по-стари автомобили, тъй като много от тях няма да имат възможност да вземат нови возила, след като остареят такситата им.

Исканията на таксиметровите шофьори защити председателят на Асоциацията за защита на превозвачите и таксиметровите шофьори Георги Ряпов. Той участва в среща между шофьори от страната и представители на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" в столицата.

Да бъде въведена минимална цена за километър пробег, автомобили с 8 + 1 места да могат да се ползват за таксиметров превоз, да има психотест ежегодно за всеки шофьор, са сред основните искания на шофьорите.

От Асоциацията за защита на превозвачите и таксиметровите шофьори настояват за създаване на Камара на таксиметровите сдружения. На срещата стана ясно, че до три седмици ще има ново събиране- този път с представители на държавните институции.

Да се удължи срокът на общинското разрешително за дейност от една на три години искат таксиметровите шофьори от Варна, София, Плевен и Пловдив са представили исканията си. Те са категорични, че не искат въвеждането на патентен данък.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай