Хора топят сняг, за да имат вода

Хора топят сняг, за да имат вода | StandartNews.com

Жителите на Кричим се оплакват, че топят сняг, за да имат вода и то вече шест дни, съобщава Нова телевизия. По този примитивен начин хората от 196 къщи в Кричим се справят с бедствената ситуация от 31 декември следобед, когато водата от чешмите спира напълно и то без никакво предупреждение. В същото време хората са недоволни защото водомерите им отчитат потребление на вода при сухи чешми.

В горния квартал на Кричим водата е спряла без никакво предупреждение. В същото време водомерите въртят на въздух, който отчита, че се изразходва вода, затова хората са категорични, че този месец сметки за вода няма да плащат.

Кметът на Кричим Атанас Калчев е разговарял с ВИК-Пловдив, които обяснили, че водоподаването от НЕК е под допустимия минимум, въпреки че в язовирите вода има.

„Хората от района очакват водоноска, а утре кметът ще се срещне с ресорните заместник-министри, за да говорят за проблема. Ако водата не дойде, Атанас Калчев ще търси среща с премиера Бойко Борисов, за да търси помощ за града", коментира кметът на Кричим Атанас Калчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай