Харманли не иска сирийци под балконите

Палатки ще се разпъват само при необходимост, успокои губернаторът

Харманли не иска сирийци под балконите | StandartNews.com

За месец казармите в Харманли трябва да се превърнат във Временен приемателен център за бежанци, който при необходимост да приеме 1000 души. Държавата започва спешен ремонт, тъй като домовете за временно настаняване на чужденци у нас са на ръба заради нарастващия брой сирийци, които всеки ден влизат нелегално в страната. Затова правителството даде зелена светлина за изграждането на първия у нас палатков лагер. Моите оптимистични прогноза са, че ние за 1 месец ще имаме готов терен, като подчертавам – не дай Боже да го ползваме, каза областният управител на Хасковска област Ирена Узунова.

Хората от Харманли обаче не искат изграждането на бивак за емигрантите в центъра на града. Местните, под чиито балкон ще се издигат палатките обаче, са притеснени. Според областния управител на Хасковска област Ирена Узунова страховете на хората са напразни. Въпреки че палатки ще се разпъват само при необходимост, от кметството също не приемат добре новината.

„Разберете, град Харманли от 6 февруари непрекъснато е на нокти. Сега след водната вълна идва и една бежанска вълна. Че ние на можем да се оправим с 10-20 мотористи тук, пък с 1000 бежанци, не знам каква сила трябва да ги охранява”, казва кметът Михаил Лисков, цитиран от Би Ти Ви.

„Моите оптимистични прогноза са, че ние за 1 месец ще имаме готов терен. Подчертавам - не дай си Боже да трябва да го ползваме”, коментира Ирена Узунова - областен управител на Хасковска област.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай