Графа грабна 4 награди на "БГ Радио"

Графа грабна 4 награди на "БГ Радио" | StandartNews.com

Благоевград. 10 000 фенове на музиката се насладиха на вълшебна петъчна вечер в Благоевград. Те дивяха заедно с най-големите български изпълнители по време на концерта на БГ Радио, което връчи своите годишни музикални награди на най-заслужилите. Графа триумфира на наградите с цели 4 отличия.

За първи път церемонията по връчването на годишните награди се проведе извън столицата. Това бе жест към празника на Благоевград, който е в деня на славянската писменост и светите братя Кирил и Методий.
Хиляди се събраха още часове преди церемонията пред сцената на площад "Георги Измирлиев" в центъра на Благоевград.

Концерта откри младата изпълнителка Михаела Филева, която получи и приза за дебют.
Бг изпълнителка на годината стана Белослава. За БГ вдъхновител бе определена група "Тангра".

Песен на годината стана "Дим да ме няма", а за изпълнител на годината бе определен Графа. Третата наградата на Графа бе за албум "Дим да ме няма".
Ангел и Моисей бяха определени за дует на 2013. За видеоклип номер 1 спечели този на "Секунда" на режисьора Васил Стефанов. За текст на 2013 г. награда взе парчето "Секунда" на Любо, Бобо и Графа , а за група на 2013 г. приза грабна БТР.

 На сцената излезе и цигуларят Васко Василев, който изсвири „Виолета" в памет на актьора Тодор Колев. Световноизвестният музикант връчи наградата на БГ Радио за концерт на годината на неповторимата прима Лили Иванова. Тя пък очарова с „Ти дойде" и „Как така" тийнейджърите, които дълго скандираха нейното име.
Не само сцената завладя емоциите на благоевградчани и гостите на града, но и уникалното лазерно шоу. Сградата на общината се превръщаше ту в непристъпна крепост, ту в пергамент, ту в хълм, по който се изкачва силен и могъщ кон – символът на Благоевград. Лазерното шоу завърши с феерия от фойерверки, които гърмяха в ритъма на музиката. Финалната поанта на прекрасната вечер постави кметът на общината Атанас Камбитов, който откри новия 33-метров кръст, монтаран над града, за да го паази от зло и беди. Красиво осветен, християнският символ огря Благоевград от местността Зайова поляна под звуците на "Многая лета".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай