Голямо сърце: Киану дарява хонорара от "Матрицата"

Парите са отишли за благородна кауза

Голямо сърце: Киану дарява хонорара от "Матрицата" | StandartNews.com

Холивудският актьор Киану Рийвс е дарил 70% от хонорарите си за първия филм от поредицата "Матрицата" на фонд за борба с левкемията, пише в. "Дейли мейл". Актьорът е получи авансово плащане от 10 милиона долара за първия филм от франчайза, а по-късно са му платени 10 процента от приходите от прожекции в кината в размер на 35 милиона долара. По-голямата част от спечелените пари са постъпили във фонд за борба с левкемията.

През 1991 г. по-малката сестра на актьора, Ким, е диагностицирана с левкемия. Актьорът се грижи както за нея, така и за рехабилитацията й. Рийвс дори продава къщата си, за да бъде по-близо до сестра си. Актьорът също така похарчва 5 милиона долара за рехабилитационната й терапия.

"Тя винаги се е грижила за мен. Аз винаги ще се грижа за нея", споделя тогава Киану Рийвс.От 2001 г. сестрата на холивудския актьор е в ремисия. Ким вече е на 55 години. Рийвс впоследствие създава фонд за подпомагане на хора, борещи се с рака. Изданието припомня, че Киану Рийвс е споделил хонорарите си за следващите два филма от поредицата "Матрицата" с екипите за визуални ефекти, както и с дизайнерите на костюми.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай