Голям интерес към фотосалон „Старт Фото София 2016"

Голям интерес към фотосалон „Старт Фото София 2016" | StandartNews.com

Голям интерес предизвика откритият снощи втори Фотосалон „Старт Фото София 2016. В галерията на Художествената академия на ул. Шипка 1 се събраха много спортисти, шампиони и медалисти, а ректорът на НСА и вицепрезидент на БОК проф. Пенчо Гешев отправи топли думи към организаторите и пожела успех на авторите. Тази година Фотосалонът се организира в партньорство с БОК, от чието име бяха раздадени много дипломи и награди.

Уникалното в проявата е, че разлика от останалите осем фотосалона в България, този е единственият с раздел „Спорт". Това дава възможност на посетителите да видят много интересни творби от света на спорта. Миналата година дебютното издание на форума бе отличено от ФИАП с престижните 5 звезди.

В рамките на Фотосалона, тази вечер миналогодишният победител Сергей Киврин ще открие по покана на „Старт Фото" и Академия „Янка Кюркчиева" своя самостоятелна фотоизложба, разположена в Руския културно-информационен център. По време на церемонията Киврин ще получи от името на своя колега с който от години работят заедно Андрей Голованов, медал на БОК „Спортът за един мирен свят". Откриването е насрочено за 18.30 ч., сред творбите има уникални свидетелства за успехите на българския спорт.

Вторият Фотосалон „Старт Фото София2016" ще може да се разгледа в галерията на Художествена академия до 30 юни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай