Германци на пазар под български флаг

Германци на пазар под български флаг | StandartNews.com

Над 20 хил. пасажери пътуват с наши кораби по Дунав
Руснаци посрещат Нова година на борда

Българският флаг ще се развява през декември по реките Дунав, Рейн и Майн. Два от корабите на русенското дружество за круизен туризъм "Дунав турс" АД - "Елегант Лейди" и "Ариана", возят пасажери за коледните базари в Нюрнберг, Регенсбург, Кьолн и Кобленц. Тридневните круизи са запазена марка за фирмата от много години. Пасажерите основно са германски туристи. Привлечени от коледните градски базари, те традиционно избират предпразничните пътувания по реката за забавление и шопинг.

Новогодишните круизи на "Ариана" и "Елегант лейди" са десетдневни. Германските туристи по традиция отворят шампанско на борда по маршрута Пасау - Будапеща - Пасау.

Русенският моторен кораб "Хайнрих Хайне" акостира на пристанището в Страсбург след успешен курс с британски туристи, започнал в германския град Кьолн. По време на престоя си в Страсбург луксозният пасажер се използва и за хотел. Градът, известен с една от най-красивите коледни украси и базари в Европа, е разположен на левия бряг на река Рейн, в непосредствена близост до границата с Германия. Той е седалище на няколко европейски институции, между които Съвета на Европа, Еврокорпус и Европейския парламент.

Руска фирма от Санкт Петербург пък е ангажирала "Хайнрих Хайне" за посрещане на Нова година и руската Коледа на 6 януари. Пътуването започва от 30 декември в Базел и приключва в Амстердам. Настъпващата 2015 година пасажерите ще посрещнат в Страсбург, откъдето обиколката им продължава по още няколко европейски дестинации. 110-местният пасажер за четвърта поредна година посреща руски туристи за шестдневния празничен круиз.
"Персоналът на корабите ни е добре подготвен, за да посрещне гости от различни страни.

Условията са отлични, а готвачите предлагат кухня от различни региони на Европа. Можем да задоволим и най-високите изисквания на гостите си", коментира изпълнителният директор на "Дунав турс" Катя Стоянова.

Екипажите подготвят и богата анимационна програма. Традиционната българска сватба е един от обичаите в програмата на борда. Интерес предизвикват също уроците по народни танци и български език.

Екобар, фитнес зали и джакузи са само част от екстрите на луксозните плавателни съдове. Конкуренцията от кораби по вътрешните водни пътища на Европа увеличава изискванията към екипажите, за да няма разочаровани пасажери, коментират от фирмата.

Когато корабите акостират в Русе, пасажерите посещават Ивановските скални църкви, Басарбовския манастир и центъра на града. Интересни са екскурзиите до Велико Търново и Белоградчишките скали.

През сезона, който започва през март и продължава 210 дни, русенското дружество предлага луксозните пътнически кораби "София", "Русе", "Русе Престиж", "Хайнрих Хайне", "Елегант Лейди" и "Ариана". Те превозват туристи от Западна Европа, САЩ, Канада, Русия, България и др.
До края на годината на шестте кораба ще се качат около 22 хил. туристи, очакват от "Дунав турс". През тази година честите валежи са били полезни за нивото на реките и не е имало ниски води, които обикновено създават проблеми на корабоплаването, коментират от бранша.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай