Французи за турове по Чудесата ни

Най-много харесват Пловдив, искат по-бавно да им носят ястията

Французи за турове по Чудесата ни | StandartNews.com

Френски групи с туристи вече обикалят родните чудеса и светини. 10-дневните турове по културните ни забележителности включват маршрути в цялата страна и кратка двудневна почивка на море. Гостите са възхитени от историята и кухнята ви, обясни туроператорът Абдел Кчук.

Французите останали завинаги пленени от античната атмосфера на Пловдив, като градът според тях е на световно ниво. Възхитени са и от чистотата на столицата ни. По време на престоя си френските групи са посетили още Рилския манастир, Несебър, Арбанаси, Велико Търново, Казанлък, Етъра, Варна и Побитите камъни, Мадара, Габрово и село Съботковци. Храната ви е прекрасна, навсякъде опитвахме нови неща и никъде гозбите не се повториха, обясни туроператорът. Най-възхитени обаче французите останали от гостоприемството на малките къщи за гости, в които имали шанса не само да обядват, но и да се запознаят с родните традиции.

При Ели от Габрово например били посрещнати с току-що опечена пита, имали шанс да пояздят коне и да стрелят с лък. Други домакини пък им показали тайните за направа на българска баница и кисело мляко. Единственият проблем при вас е твърде бързото обслужване, обясниха французите. За нас е важно удоволствието от храната, затова и не бива в стремежа към първокласно обслужване да слагате ястията едно след друго. Трябва да има поне по 30-40 минути за всяка степен от менюто. Сред недостатъците ни посочиха и липсата на достатъчно бутилки вино от една реколта и производител в хотелите и ресторантите. За сметка на това пък качеството на гроздовите ни напитки било на ниво, категорични са французите. Според Кчук страната ни губи от липсата на масирана реклама на този пазар. Сега беше моментът, в който трябваше да влезете на кон в туристическото изложение в Париж през септември, което стартира. Вместо това отново участвате с малък щанд и едва 6 фирми. А в същото време цяла Франция търси нови и интересни дестинации, каквато е и България, към които да бъде пренасочен потокът, който досега посещаваше небезопасни вече туристически страни. Не може липсата на пари или политическата обстановка да са причина да изтървете този златен шанс, твърди Кчук.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай