Филм за Уилям и Хари ядоса баба им

Британската кралска фамилия изрази необичайно остро недоволство от документална продукция на BBC

Филм за Уилям и Хари ядоса баба им | StandartNews.com

Британската кралска фамилия изрази необичайно остро недоволство от документален филм на телевизия ВВС за принцовете Уилям и Хари, като отправи обвинения, че в продукцията са "представени като факти" информации, които са "неоснователни".

Първата от общо две серии на "Принцовете и медиите" беше излъчен снощи. Документалният филм е посветен на отношенията на Уилям и Хари с журналистите. Синовете на престолонаследника принц Чарлз често критикуват начина, по който семейството им е представено от медиите.

Според британската преса продукцията е породила недоволството, тъй като не е била предварително съгласувана с Бъкингамския дворец, който дори е заплашил да прекрати сътрудничеството с ВВС за бъдещи проекти.

В края на първата серия на филма британската кралска фамилия разпространи изявление, в което се казва, че "свободни, отговорни и открити медии са съществено важни за една здрава демокрация".

Бъкингамският дворец, Кларънс хаус и Кенсингтън излязоха със съвместно изявление.

"Доста често преувеличени и неоснователни твърдения от анонимни източници се представят като факти и е разочароващо, че някои медии, включително и ВВС, им придават достоверност," се казва в него.

Британският кралски двор рядко си позволява да разпространи подобна позиция. Сега това се случва, след като принц Хари многократно обвини медии, че оказват натиск върху брака му с американката Меган Маркъл и дори ги посочи като причина за решението да се оттегли като високопоставен член на кралското семейство.

Той и съпругата му заведоха няколко дела срещу британски таблоиди, припомня БТА. Те напуснаха Великобритания и се преселиха в САЩ.

Отношенията между Бъкинганския дворец и ВВС са изострени след излъчено преди повече от двадесет и пет години интервю с принцеса Даяна. Тогава тя заяви, че в брака ѝ има "трима души", намеквайки за връзката на принц Чарлз с Камила Паркър-Боулс. Самата лейди Ди също призна, че поддържа любовна връзка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай