Февруарско лято! Колко скачат температурите?

Живакът стига 20°С в петък

Февруарско лято! Колко скачат температурите? | StandartNews.com

Предимно слънчево и необичайно топло за февруари време ни очаква в петъчни ден.

Максималните температури в страната чувствително ще се повишат и максималните им стойности ще са между 12° и 16°С. Отново най-високи ще са градусите в крайните северозападни райони и в Централна България - до 17-20°С, съобщиха от Meteo Balkans. Вятърът в страната ще е слаб от югозапад. 

Времето в планините ще е предимно слънчево и условията за разходки и зимни спортове ще са много добри. Максималните температури ще се повишат чувствително - на височина около 1200 метра ще бъдат около плюс 10-12°С, на 2000 метра - около плюс 5°С. Ще духа умерен, по високите и открити части преди обяд все още силен север-северозападен вятър. 

Предстоящото затопляне ще създаде предпоставка за много висока лавинна опасност поради по-нестабилната снежна покривка. Висок риск от лавини е валиден за всички планини. Бъдете внимателни и не правете рискови преходи! За тези райони е издаден и червен код за висок риск от лавини.

Времето по Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен югозападен вятър и температурите и там ще се повишат, като максималните ще са 10°-14°.

В София - в сутрешните часове в Софийската котловина не е изключено да се образуват мъгли. През деня времето ще е много приятно, ще бъде предимно слънчево. Минималните температури в столицата ще са ниски – до минус 1°С , но максималните ще се повишат до 14-15 °С.

В сутрешните часове нивата на фини прахови частици в атмосферата ще бъдат завишени в затворените котловини и на места в Западна България. Концентрацията на вредни газове ще е между 60-100µg/m3 при средноденонощна норма 50 µg/m3. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай