Февруарски детокс с плодове и зеленчуци на страхотни цени

Ето как да включим свежи храни в ежедневното си меню, но без да се охарчим

Февруарски детокс с плодове и зеленчуци на страхотни цени | StandartNews.com
  • Няколко идеи за  февруарски детокс с плодове и зеленчуци, които можем да открием на страхотни цени 

След като изпратихме пълния с именни празници и веселби месец януари е време да помислим за един лек и освежаващ февруари, в който разнообразните и свежи храни могат да намерят повече място в нашето ежедневно хранително меню. Когато говорим за храни, които могат да се отразят освежаващо върху нашия организъм, е хубаво да се огледаме за онези силни и въздействащи свойства на плодовете и зеленчуците. Рядко чуваме някой да сподели, че се чувства преял с броколи, нали? Или пък с онзи плод, който много прилича на голям лимон и има вкус на грейпфрут, но всъщност се оказва помело? Затова нека да разгледаме няколко предложения от страхотни плодове и зеленчуци, който могат да  изпълнят именно това.

Портокали

Зимата принадлежи на портокалите, които са  идеалният претендент за  отличието “перфектен плод за месец февруари”. В екзотичния природен дар могат да бъдат открити множество антиоксиданти, които да спомогнат за пречистването на организма ни. Дали ще си го нарежем на слайсове, ще си го обелим на парченца или ще си го изцедим на сок, няма значение -  портокалът изпълва деня ни с освежаваща наслада във всяка една от своите чудни форми.

Сладък картоф

Сладките картофи започват да навлизат все по-стремглаво в ежедневната ни кулинария и в това няма нищо случайно. Богатите на въглехидрати, протеини, минерали и фибри зеленчуци могат да приемат формата на вкусни супи, постни ястия, салати, че дори и палачинки. Високото съдържание на витамин А в сладкия картоф го правят идеален нутриент, намиращ приложение през студените и изтощителни февруарски дни. Също така той може да се окаже и разумен елемент в хранителния режим, който сме решили да предприемем след дългите и отрупани празнични дни през януари. 

Перфектните плодове и зеленчуци за февруари на сметка с Lidl Plus

Перфектните плодове и зеленчуци за най-краткия месец от годината, могат да ни се окажат на супер цени, ако сме ползватели на мобилното приложение Lidl Plus. С неговия тематичен Купон+ трупаме суми с всяка покупка на свежи плодове и зеленчуци в Lidl през целия месец февруари. Така, при достигане на определена сума в четири определени нива, получаваме атрактивна награда – купон в приложението за 50% отстъпка при следваща покупка на избрани плодове или зеленчуци или на продукт на преференциална цена от 1 стотинка.

При достигане на сума от 10 лв., с използването на мобилното приложението Lidl Plus получаваме купон за 50% отстъпка за килограм портокали при следваща покупка, а при второ ниво и сума от достигнати 20 лв. се възползваме от 50% отстъпка за килограм сладки картофи, отново при следваща покупка. Останалите две нива на Купон+ ни дават възможност да получим страхотни цени за плодовете помело и ананас, като последния имаме възможност да го закупим за 1 ст., ако стигнем до четвъртото ниво в приложението и натрупаме сума за покупки от 50 лв.  

Ананасът и неговата плодова корона

След като имаме възможност да се сдобием за 1 ст. с този “крал” на плодовата джунгла, е редно да се запознаем и с неговите интересни хранителни съставки. Със своите освежаващи и балансиращи организма свойства, ананасът може да се окаже перфектният представител за февруарски детокс, поради високото наличие на вода и антиоксиданти, които се съдържат в него.

Това бяха нашите няколко леки и свежи предложения за плодове и зеленчуци, които можем да приложим в хранителния си режим през най-краткия месец от годината.  Надяваме се предложенията да ви се харесат и да успеете ги комбинирате с най-правилните и вкусни за вас хранителни продукти, за да имате един ползотворен  и различен на вкусове месец февруари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай