Ето защо Калин Врачански го няма в "Братя"

Актьорът играе и пее в „Баща ми бояджията“ в Софийската опера

Ето защо Калин Врачански го няма в "Братя" | StandartNews.com

Калин Врачански влиза в главната роля в мюзикъла „Баща ми бояджията“ на Софийската опера по Петър Ступел. Може би заради репетициите на спектакъла актьор редуцира присъствието си в няколко от епизодите във втория сезон на сериала „Братя“ по Нова телевизия.    

Калин е учителят Андреев, а специалното участие е на Славчо Пеев, който е Богаташа в  едноименния филм на режисьора Стефан Димитров от златната соц епоха на родното тв кино. За съжаление, Татяна Лолова си отиде малко преди да влезе в репетиции за „Баща ми бояджията“.   

Идеята за сценичната реализация на „Баща ми бояджията“ е на Пламен Карталов – за да се продължи животът на мюзикъла от 1974 г., в който се вихрят цяла плеяда звезди, начело с Коста Цонев.

А ето и сюжетът на "Баща ми бояджията". 31 декември 1932 година. Андреев е учител по история, останал без работа в навечерието на Нова година. Липсата на пари го притеснява и заедно с петте си деца решава да посети братовчед си Спас, за да поиска от него заем. Но се оказва, че братовчедът е изгонен от работа и също няма пари. Отчаяни, бащата и децата скитат по улиците на София и наблюдават забавленията на хората. Уморени и премръзнали, те се прибират към дома. По пътя срещат техен съсед, богат фабрикант. Той обяснява, че очаква важни гости за вечеря, а къщата му не е боядисана. Предлага много пари, ако всичко е готово до 16 часа.

Андреев с радост се съгласява. Богаташът отива със семейството си у приятели. В определения час всичко е готово, но фабрикантът се обажда по телефона и обявява, че няма да се прибере до 3 януари. Ядосан от нечестността му, бащата-бояджия събира семейството си на богата вечеря.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай