Емоция! Наша естрадна легенда с голямо признание

Какво нсподели Росица Борджиева

Емоция! Наша естрадна легенда с голямо признание | StandartNews.com

През 2022 г. една от големите звезди на българската естрада през 80-те години Росица Борджиева си дойде от Италия, за да вземе участие в големия концерт „Обич и песен“ в НДК с легенди на българския шлагер.

Репертоарът й е изграден с песни от композиторите Тончо Русев, Морис Аладжем, Янко Миладинов, Стефан Димитров, Иван Кутиков, Зорница Попова, Найден Андреев, Иван Пеев и др. Сред хитовете безспорно публиката разпознава „Зимна ваканция“ със сантименталните и окриляващи стихове на Петя Дубарова.

Росица споделя, че никога не е правила сметка, че ще живее на Ботуша. Имали съвсем други планове със съпруга й като всяко младо семейство, но животът е непредвидим. „Приемаш нещата и се мобилизираш, за да продължиш“, заключава тя. 

Споделя, че в Италия медиите се отнасят изключително добре с техните легенди в поп и рок музиката. Като цяло италианците много си уважават певците, споделя още тя.

Големият наш композитор Симеон Пиронков я впечатлил с класа и възпитание, когато я потърсил да изпее вокалите във филма „Басейнът“. Росица Борджиева остава с много добри впечатления от работата си с този голям композитор и музикант.

Смята, че е в дълг към българската си публика и смята да се върне обратно у нас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай