Експертиза разреши случай на тройно убийство

73-годишният Гавил Петков от Ябланица е намереният починал мъж край съседно село

Експертиза разреши случай на тройно убийство | StandartNews.com

София. Експертиза доказа самоличността на намерения убит мъж край Ябланица. Данните сочат, че става дума за мъжа, който преди време уби роднините си в семейната къща в града.

Три вида експертизи, назначени от дознател в полицията в Ябланица, са извършили служители на Научноизследователския институт по криминалистика и криминология към МВР. Те са започнали работа в началото на август на базата на иззети веществени доказателства от оглед на местопроизшествие край с. Добревци. Тогава бе намерено тялото на възрастен мъж, разпознат от близките му като 73-годишния Гаврил Петков.

При претърсване на района, криминалистите от полицията в Ловеч и колегите им от Ябланица попаднаха на таванско помещение с изоставени няколко кашона и сак с дрехи. В тях бяха намерени и иззети пистолет със заглушител, предоставен за експертиза в института, заедно с други веществени доказателства.

Анализът на експертите от НИКК е потвърдил, че това е оръжието, с което през месец септември 2011 г. е извършено тройното убийство в Ябланица. Направената ДНК-експертиза е показала идентичен профил по пистолета, пълнителя и по четката за зъби.  Тестът е сравнен и с дадена проба за изследване от сина му. Потвърдено е, че 73-годишният мъж е негов биологичен баща.

Заключенията на експертизите дават основание за процесуално разрешаване на случая с извършеното тройно убийство в Ябланица. Материалите ще бъдат предадени на окръжната прокуратура.

Сигнал за тежкото престъпление бе подаден в полицията на 19 септември 2011 г. към 22.15 часа. Спор за имот между 73-годишния Гаврил Петков и семейството на сестра му е довел до трагична развръзка, при която на място загинаха синът й на 51 години и 15-годишният й внук. Малко по-късно в болница почина и 70-годишната жена. След извършеното тежко престъпление Петков се укри и бе издирван в продължение на месеци. Преди близо месец тялото на мъжа бе открито край с. Добревци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Автор Цецо
Коментирай