Експерт: При обира в Айтос нещо не е сработило

Експерт: При обира в Айтос нещо не е сработило | StandartNews.com

"Явно тези хора са имали достатъчно информация за наличието на сумата в брой, която не е толкова обичайна за малки банкови клонове в такива градове. Тяхната цел е била много по-голяма, но нещо не е сработило". Така експертът по сигурност и антитероризъм Славчо Велков коментира пред Нова ТВ обира на банка в Айтос вчера.

По информация на медиата от банката са откраднати между 30 000 и 40 000 евро, но официално от трезора все още не посочват конкретна сума.

Велков  обаче смята, че цел на крадците не е била тази сума и нещо ги е възпрепятствало да откраднат повече пари.

"Залогът трябва да е много по-висок, за да използваш такива средства, включително и да си позволиш да стреляш. Това е престъпление с изключително висока степен на обществена опасност. При определени условия това може да се превърне в заложническа криза и недай си Боже - в трагедия със загуба на човешки живот", на мнение е Велков.

"Служителите и охранителната фирма са реагирали както трябва. В един модерен клон не се държат много пари и това е тенденцията в света. Най-високо стои сигурността на служителите и клиентите", коментира от своя страна шефът на банката Левон Хампарцумян.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай