Едвин Сугарев започна гладна стачка

Едвин Сугарев започна гладна стачка | StandartNews.com

София. Ексдепутатът Едвин Сугарев обяви гладна стачка срещу правителството.

Това обяви той в открито писмо, разпратено до медиите. Преди години Сугарев използва същата форма на протест срещу президента Желю Желев, а сега протестът му е насочен срещу премиера Пламен Орешарски.

„Вървете си в мир, г-н премиер!", заявява Сугарев в писмото си.

Според него управляващите не обръщат внимание на гражданите.

В писмото си Сугарев обръща внимание на продължаващите вече 12 дни протести с искания за оставки и липсата на реакция от страна на властта.

"Вече дванадесети ден хиляди българи искат Вашата оставка, а Вие се правите, че не чувате гласовете им под прозорците на кабинета си, че не разбирате техните искания и не долавяте тяхната категоричност." В текста той допълва, че единственият достоен изход за Орешарски е подаването на оставка.

"Вървете си в мир, г-н премиер, вървете си, докато още има мир в България – защото от един момент нататък може да бъде късно. За съжаление Ви познавам достатъчно добре и знам, че няма да го направите. Наемниците не правят така. Ще се опитвате да оцелеете – с всички сили и с всички средства – както се опитват да оцелеят партийните Ви попечители, както се опитва да оцелее Вашият свят на подмяната и на лъжата".

Сугарев обръща внимание в мотивите си за гладната стачка, че няма нищо по-лошо от непрозрачното управление на страната и това, че се „обслужват неясни олигархически интереси, ръководейки се от сключени потайно политически сделки; да се култивира подмяна и лъжа – и да поражда единствено омерзение у своите обитатели".

Писмото е адресирано както до премиера Орешарски и медиите, така и до президента Росен Плевнелиев и посланиците на страните от ЕС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай