Един от побойниците на екип "Спешна помощ" остава в ареста

Един от побойниците на екип "Спешна помощ" остава в ареста | StandartNews.com

София. Един от биячите на екипа на „Бърза помощ" в Овча купел бе върнат от Софийския градски съд в ареста. Според Съдия Иво Хинов обвиняемия Ленко Панов, който бе освободен преди седмица, е участвал в нападението над лекарите и е хвърлил камък по предното стъкло на линейката.

Инцидентът стана на 25 май по време на купон на абитуриенти. Другите двама обвиняеми – Илиян Димитров и Даниела Николова са на свобода, тъй като прокуратурата не успя да събере достатъчно доказателства за участието им в побоя. Според съда, деянието на Ленко Панов е с висока степен на обществена опасност, като събраните доказателства по делото сочат, че той е участвал в побоя и не на последно място от значение е фактът, че след като линейката все пак е откарала пияното момиче, групата е продължила да пие алкохол.

Част от купонджиите са били задържани, докато отиват да си купят още пиене. От доказателствата е видно, че употребата на алкохол при Ленко води до агресия, което може да се повтори пак, подчерта съдията. Прокурор Детелина Йотова поясни, че по делото са приложени и свидетелски показания на полицаите, дошли на местопроизшествието, както и на други участници в купона.

Показания е дала и майката на 15-годишната Таня. Заради пияната тийнейджърка бе извикан екипа на Бърза помощ. Майка й обяснила, че е пратила детето си да помага на Ленко, а той не е упражнил контрол като възрастен и е позволил малката да се напие. „Не са ме арестували, аз сам отидох в полицията, които правят бели бягат веднага", успя да каже Ленко докато съдебната охрана го водеше с белезници към килията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай