Джим Кери буни Холивуд със смешен роман

Нищо от него не е реално, но всичко е истина, заяви актьорът

Джим Кери буни Холивуд със смешен роман | StandartNews.com

Джим Кери издаде сатиричния художествен мемоар "Спомени и погрешна информация", който е за живота му, но е изпъстрен с научно-фантастични елементи. Жанрът на книгата, по която звездата работи в продължение на осем години в съавторство с Дейна Вачон, е труден за определяне. Първият им редактор предлага да го лансират като роман, но Кери не се съгласява.

"Нищо от него не е реално, но всичко е истина. Разказва се за знаменитости, но те само формулират поуката - историята е за апокалипсиса на егото", казва актьорът.

В мемоара участват много от прочутите колеги на Кери. Някои истории са истински, други - не. От The Hollywood Reporter споделят, че са потвърдили една от тях - книгата съдържа реален разговор между Джим и Антъни Хопкинс. Двамата обсъждат как класическите им герои Ейс Вентура и Ханибал Лектър са били вдъхновени съответно от птица и тарантула. 

Комикът е изпратил копие на Никълъс Кейдж и той се влюбил в творбата: "Предупредих го, че му се присмивам невинно, а той ми отговори, че въобще не му пука и за него е чест. Каза, че книгата е върховна."

"Спомени и погрешна информация" е поредното ново поприще за 58-годишния актьор, след като се пробва в живописта и политическата карикатура. Макар и забавна, книгата е размишление за тленността, индивидуалността, стремежа да забавляваш и да надхвърлиш себе си, предава БТА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай