Дядо Коледа, оправи специализациите

Дядо Коледа, оправи специализациите | StandartNews.com

Инициативата на Стандарт Нюз Ако Дядо Коледа, беше здравен министър днес е към своя край. Благодарим на всички, които се отзоваха и ни изпратиха своите писма. Както обещахме всички те, ще бъдат изпратени на здравния министър Десислава Атанасова. Това ще стане още утре на първия работен ден след коледните празници.

Ето и последните две писма до здравния Дядо Коледа, които ще публикуваме. Те отново са на млади лекари, явно проблемите при тях са най-много: 

Ако Дядо Коледа беше министър на здравеопазването... всяка Коледа щяхме да сме с нов Дядо Коледа, който да прави реформи и обещания, ама все за следващата Коледа.

Най-вероятно нямаше въобще да разбира защо се занимава с тази работа и съответно щеше да допуска гаф след гаф - на Мими щеше да даде камионче, а на Гошко кукла.

Сега сериозно - ако Дядо Коледа беше здравен министър, щях да поискам да ми донесе самолетен билет....

Всъщност ще си го купя сам, най-вероятно ще обърка за къде да бъде билета.

Антон Владимиров, специализант в Детската болница в София

Аз съм лекар и ще специализирам платено обучение, което означава, че 4 години ще живея без доходи, без трудов стаж, а съм семейна с дете. Затова имам едно предложение - да ми се дава заплата поне 1000 лв. и да се намали с 1 година специализацията на платените места. Защото как би могло едно семейство с двама лекари специализанти, които са платено обучение и са над  30 години да живеят?

д-р Цонка Анастасова

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай