Докторът на 4-те бебета почнал от Спешна помощ

Д-р Георги Хубчев изроди и детето на 62-годишната Красимира

Докторът на 4-те бебета почнал от Спешна помощ | StandartNews.com

Русе. 9 септември направи шефа на русенския АГ комплекс герой. Д-р Георги Хубчев беше шеф на екипа, който изроди тогава четиризнаците на 31-годишната Севдие Ахмедова.

Появата на нов живот е чудо, казва и след 33 години лекарска практика началникът на АГ комплекса в крайдунавския град. Преди раждането лекарите в Русе установяват, че има риск за единия плод. Вземат решение да оперират жената преди първоначално планираната дата, а родилката и за миг не се колебае в преценката на акушер-гинеколозите.

"Операцията премина рутинно. Бебетата и майката са добре", лаконично обяснява д-р Георги Хубчев и хвали опитните микропедиатри в русенското отделението. Колегите му са категорични, че под негово ръководство екипът е свършил перфектна работа. Четирите бебета са изродени за три минути, след което новородените са поети от неонатолизите.

За специалистите в Русе появата на четиризнаци е събитие, но пък тризнаци вече са раждали в АГ комплекса. Д-р Георги Хубчев изроди и придобилата медийна популярност най-възрастна родилка у нас - 62-годишната Красимира Димитрова от крайдунавския град. "Бременността е бомба със закъснител", заключава уважаваният от колеги и пациенти акушер-гинеколог. Добре знае, че професионалистът трябва да е готов за всякакви случаи или непредвидими ситуации.

"Всъщност до 6-и курс считах, че ще стана хирург", спомня си д-р Георги Хубчев, който е началник на АГ комплекса в Русе от 2004 г. Той завършва медицина във ВМИ-Плевен през 1980 г., а шест години по-късно се дипломира като акушер-гинеколог. После специализира лапароендоскопска гинекология, урогинекология, онкогинекология, гинекологична ендокринология и 4D ехография, член е на Европейската асоциация по урогинекология.

Малко известен факт е, че кариерата на д-р Хубчев стартира в Бърза помощ. "Отидох в Ловеч, за да ме обучава доц. Желязков - много добър оператор", разказва русенският доктор. По онова време назначенията обаче се решавали в София и, след като повече от 2 г. чака за място в хирургията, той избира да специализира акушер-гинекология. "Не съжалявам, че пътят ми тръгна в тази насока", категоричен е д-р Хубчев. "Работата е това, което ми носи най-голямото удовлетворение. И това не е клише", уточнява лекарят.

Работният му ден започва рано сутринта й приключва по тъмно. Допреди 4 години русенецът отмаря с футбол, но запълненият график все по-често "стопява" времето за спорт. "Жена ми също е лекар", казва д-р Георги Хубчев и обяснява, че семейството му е свикнало с натовареността и отдадеността на пациента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай