Децата на семейство Русеви са настанени при близки и роднини

Те ще живеят в същата махала в Николаево но при много по добри условия

Децата на семейство Русеви са настанени при близки и роднини | StandartNews.com

Стара Загора. Без излишни драми социалните работници изведоха седем от деветте деца на семейството на Сашка и Атанас Русеви от средата, в която живеят. В готовия анализ на социалните работници след проверката се посочва, че има риск за здравето и развитието на децата на семейство Русеви. Битовите условия, при които живеят са лоши - няма ток, вода, баня и тоалетна. 3 от децата ще бъдат дадени в приемни семейства, а четири - настанени в специализирани институци. Близките и семейството са оказали пълно съдействие на социалните работници в процеса на извеждането им. Децата са настанени в три семейства, които са братя и сестри на бащата Атанас в същата махала в Николаево но при много по добри условия при което са живеели досега.

Въпреки, че преди няколко дни цялата ромска фамилия в Николаево беше настръхнала срещу социалните и дори ромите се канеха да леят кръв, ама да не дават братчетата и сестричките на русата Мария. Но след като децата остават там извеждането им е преминало мирно и тихо без никакво напрежение. Има издадена заповед за настаняването на всяко дете и тя е връчена на съответното семейство, което ще ги приеме.

Също така е предприета мярка за закрила - настаняване в семейство на роднини и близки, съобщават от Агенцията за социално подпомагане. Разработени са планове за действие, с които се конкретира обгрижването за всяко дете.

Социалните работници ще наблюдават активно грижите за децата, а за родителите на децата са планирани дейности за повишаване на техния капацитет. Семейство Русеви бяха идентифицирани като биологичните родители на намереното в Гърция дете Мария. За нея, както вече бе оповестено, Агенцията за социално подпомагане има готовност да бъде посрещната и настанена в приемно семейство от SOS - селище.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай