Децата изпратиха писмата си до Дядо Коледа

Пощенските клонове у нас едва смогват да обработят всички писма с желанията до Белобрадия старец

Децата изпратиха писмата си до Дядо Коледа | StandartNews.com

Две седмици преди Коледа хиляди детски писма от цяла България тръгват към Лапландия. Пощенските клонове у нас едва смогват да обработят всички писма с желанията до Белобрадия старец.

В пощенската станция в Пловдив своите писма до Дядо Коледа вече пуснаха над 300 малчугани и чакат с нетърпение отговор от него. Фантазията на децата е богата, затова те описват в писмата си до Добрия старец много интересни и различни желания - от Робокоб до истински домашни любимци.

Изолираната среда, в която учат и живеят децата, е дала отражение и върху техните желания за подаръци, казват пощенските служители. Най-красивото писмо до Дядо Коледа ще получи и награда, а срокът за изпращане е до 17 декември.

„Много е важно децата правилно да адресират пратката до Дядо Коледа, местата за посочване на подател и получател да бъдат коректно изписани. Пратката трябва да е таксувана и с правилната стойност”, обясни пред Нова началник на ТД “Български пощи“- Пловдив Диана Ранчева.

За да пристигне благополучно всяко писмо до Лапландия, децата трябва четливо да напишат своя адрес и да облепят със съответните марки за страната писмото, за да получат отговор. 

„На всички писма, които са изпратени, Дядо Коледа ще се постарае да изпрати отговори, но за участие в конкурса на „Български пощи“ за най-красиво писмо до Дядо Коледа ще бъдат включени писмата, които са с клеймо до 17 декември”, каза Ранчева.

Най-красивото писмо до Дядо Коледа ще бъде наградено.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай