Дете падна от ескалатор във Варна

Малчуганът се измъкнал от детски кът, в който го пазел аниматор

Дете падна от ескалатор във Варна | StandartNews.com

Варна. Дете е с опасност за живота, след падане от ескалатор в МОЛ във Варна. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Варна.

Вчера, около 18:30 часа, в сградата на голям търговски център в морската столица, е пострадало 4-годишно момченце. Детето било в развлекателен детски кът, поверено на аниматор. По неясни причини малчуганът излиза от помещението, подпира се на движещия се гумен парапет на ескалатора и бива повлечено. Детето пада от височина около 10 метра и тупва точно пред бюро за телеком услуги, служителката от който веднага подава сигнал на тел. 112.

Не е ясно как момченцето се е измъкнало от клуба без аниматорите да разберат, съобщават от БНР, защото на ръката си имало специална гривна, която сигнализира за напускането на детето от обекта.

Пострадалият малчуган е закаран в Бърза помощ в МБАЛ „Св. Анна", където е постъпил в Реанимация с опасност за живота. Има и множество фрактури по тялото, съобщават медици. Детето е претърпяло операция, съобщиха от БНР.

Започнало е незабавно разследване по случая. Записи от видеокамерите в търговския център са иззети. 

Района прокуратура – Варна е завела досъдебно производство срещу неизвестен извършител по случая с 4-годишното момче. Това каза за „Фокус" – Варна Десислава Йотова, говорител на Районната прокуратура. То е по работен текст на чл. 134 алинея 1 от Наказателния кодекс. По нея се предвижда наказание за този причинил средна или тежка телесна повреда поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност, поясни Йотова.

В момента се установява как, по какъв начин и защо детето е успяло да излезе само извън детския кът, кой е бил на работа тогава и е носел отговорност за него, уточнява говорителката. До момента е ясно, че са били трима аниматори на смяна, плюс рецепционист, Присъствал е и зам.-управител на фирмата, която стопанисва детския кът, каза още Йотова.

Текат разпити на лицата от развлекателния клуб за деца. Разпитани са и двама свидетели, които са видели самото падане на детето.

Държавна агенция за закрила на детето се е самосезирала по случая, съобщава БНР.

Продължава изясняването на фактите. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай