Ден на отворени врати във военните формирования по случай 1 юни

Ден на отворени врати във военните формирования по случай 1 юни | StandartNews.com

По повод 1 юни – Международния ден на детето, във военните формирования на Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили ще се проведе „Ден на отворени врати".

Малките приятели на Българската армия ще могат да се запознаят с образци на въоръжение, бойна техника и снаряжение, както и с учебно-материалната база във формированията. Военнослужещите ще представят пред тях бойни техники и умения. Във войсковите музеи децата ще научат интересни факти от историята на военните формирования.

Учениците и децата от област Стара Загора ще могат да посетят днес, 29 май, от 10.00 ч. военно формирование 48 430 Стара Загора. Във всички останали формирования на Сухопътните войски в гарнизоните Пловдив, Смолян, Шумен, Белене, Хасково, Асеновград, Благоевград, Ямбол, Плевен, Сливен и Мусачево „Денят на отворени врати" ще започне в 9.30 ч. на 1 юни.

На 1 юни - Международния ден на детето, своите гости ще очакват военнослужещите от военните формирования 32 040 – Крумово и 52 090 - Долна Митрополия от състава на Военновъздушните сили, както и военните моряци от пунктовете за базиране в Бургас и във Варна от състава на Военноморските сили.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай