Дъждове и бури в половината страна

Дъждове и бури в половината страна | StandartNews.com

София. Жълт код е обявен за 14 май в Северозападна и Централна Северна България заради интензивни валежи и гръмотевични бури.

Кодът е в сила за 7 области: Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Габровска, Великотърновска и Русенска. През деня на места в тези области валежите ще са интензивни, придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки. Количествата очакван валеж са 20 - 30л/кв.м., на изолирани места е възможно и над 30. За останалата част от страната е обявен зелен код.

През деня ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и в много райони ще има валежи от дъжд и гръмотевични бури. На места, главно в Западна България и централните райони на Северна, валежите ще са интензивни, има условия и за градушки. Вятърът ще бъде от юг-югоизток, умерен, в Източна България до силен, по-късно ще се ориентира от запад. Минималните температури ще са от 10 до 15 градуса, максималните от 16 – 17 градуса в северозападните райони до 22 - 24 в южните.

В планините ще се развие мощна купесто-дъждовна облачност. Ще има валежи и гръмотевици. Вятърът ще е от югозапад , по-късно от запад - силен. По Черноморието ще има променлива облачност, на места ще превали и прегърми. Вятърът ще е от югоизток, умерен до силен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай