Дарители помагат с 275 000 лева на болни

Дарители помагат с 275 000 лева на болни | StandartNews.com

София. 275 585 лева бяха събрани по време на петата дарителска кампания на Райфайзенбанк "Избери, за да помогнеш" 2013 г. Над 60% от сумата е дарена за проекти в сферата на здравеопазването. Средствата са набрани от дарения на служителите на Групата Райфайзен и от самата банка, която за всяко дарение на служител добавя по още 100 лв. В кампанията има много дарения и от външни дарители, които постъпват директно по сметките на организациите или чрез SMS, както и чрез онлайн платформата за дарения на инициативата izberi.rbb.bg.

 

"В продължение на пет години "Избери, за да помогнеш" подкрепя значими обществени каузи, като за този период сме помогнали за реализацията на 138 общественозначими проекта в четирите основни направления - здравеопазване, социална сфера, опазване на околната среда, култура и образование с общо 1,75 млн. лв.", каза Оливер Рьогл, главен изпълнителен директор на Райфайзенбанк. Той бе категоричен, че организаторите ще следят волята на дарителите да бъде изпълнена. По време на кампанията най-много средства събра проектът на фондация "Помощ за благотворителността в България" за лечение на деца с множество заболявания (51 986 лв.), следван от проекта на фондация "Нашите недоносени деца" (31 263 лв.) и от проекта на Центъра за защита правата в здравеопазването за осъществяване на профилактичен скрининг на рака на млечната жлеза (23 407 лв.).

 


Сайтът на инициативата www.izberi.rbb.bg остава активен и след публичното отчитане на резултатите от "Избери, за да помогнеш", като на него ще се публикуват отчетите на организациите, включени в кампанията затова как са изразходвали дарените средства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай