Чуйте хита, който покори Балканите. Кои са Васко Жабата и Цеца Мецата?

Чалга песен отпреди 20 години покори ТикТок

Чуйте хита, който покори Балканите. Кои са Васко Жабата и Цеца Мецата? | StandartNews.com

Чували ли сте за Васко Жабата? Ако не, то вероятно сте един от малкото. Именно този герой превърна песен, написана преди 20 години, в тотален хит в социалните мрежи. Творбата на оркестър „Камчия” с оригинално заглавие „Комбайна вършачка” е една от най-слушаните и обичани напоследък песни не само в България, но и в Сърбия, Хърватия и Северна Македония.

Пред камерата на Нова тв от оркестъра казаха, че Васко Жабата,който според текста на песента е на китарата, всъщност не съществува.

"Дъщеря ми е на 14 години. Един ден дойде при мен и ми каза, че песента е много популярна. Във всеки втори клип беше песента "Комбайна вършачка“, обясни за бТВ Борис Иванов, ръководител на "Камчия“.

Тази песен винаги е била хит. Винаги се е изпълнявала по участия и сватби, добави той.

"Васко Жабата е измислен герой. Не съм аз Васко Жабата. Цеца Мецата също е художествен герой. Във времето оркестър "Камчия“ ме покани да стана техен член. Включихме песента в един албум преди 20 години. Тогава беше хит, а сега стана още по-голям“, обясни певецът Ангел Павлов.

"Получаваме много покани от Сърбия. Ние сме си от България. Ние сме си сватбарски оркестър и изпълняваме народна музика. Не сме чалгарски оркестър“, споделиха от "Камчия“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай