Човекът амфибия отваря школа за здраве

Човекът амфибия отваря школа за здраве | StandartNews.com

Благоевград. Школа „Човекът Амфибия" за здравословен начин на живот отваря врати в сградата на Трето основно училище „Гоце Делчев" в Петрич. В основата на начинанието е известният плувец от Сандански Яне Петков, който се прочу и зад граница с уникалното си плуване.

За последно направи рекорд през септември миналата година в Охридското езеро, където плува вързан в чувал. Въпреки това, успя да измине над 2 километра. Още тогава 59-годишният санданчанин се зарече, че ще открие школа, в която да обучава деца и възрастни на здравословен начин на живот.

„Ще обучавам предимно ученици как да живеят природосъобразно, как да свалят ненужните килограми. Ще им разкрия тайните на правилното дишане и хранене, на енергията на мисълта. Сигурно е, че ще станат по-здрави и по-силни. Правилното дишане увеличава паметта, пречиства кръвта", заяви за „Стандарт" Човекът амфибия от Сандански.

Официалното откриване, но което свещеник ще направи водосвет, ще е на 20 януари сутринта в учебното заведение. Петков ще работи заедно с д-р Драгомир Панов, който е магистър по йога и преподава още китайска здравословна гимнастика.

„Двамата ще се трудим в екип, за да сме полезни на малки и големи. Благодарим на директора на училището Цонко Манчев, който е млад и прогресивно мислещ човек. Той ни предостави помещение във физкултурния салон, за което ще плащаме наем", каза още плувецът.

Яне вече мисли за ново предизвикателство, което пак ще е хвърлена ръкавица и към медицината, и към силата на човешкия дух. Вярва в себе си и затова успява в своите начинания.

„Дължа това на енергията прана, която в човешкия организъм се трансформира в жизнена енергия, и на енергията на мисълта", твърди Човекът амфибия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай